Eigenhuis Eigenstroom
Eigenhuis Eigenstroom

Zonnepanelen in Nieuwegein steeds populairder

  • Home
  • Blog
  • Zonnepanelen in Nieuwegein steeds populairder
Nieuw Zonnepark van Waternet in Nieuwegein
28aug

De gemeente Nieuwegein spoort al langere tijd het verduurzamen van woningen aan. Isoleren of het plaatsen van zonnepanelen wordt sterk aangemoedigd en kan in sommige gevallen zelfs worden gesubsidieerd. De resultaten hiervan zijn zeker terug te zien. Steeds meer huizen zijn beter geïsoleerd of hebben zonnepanelen op de daken. Duidelijk resultaat van de nieuwe weg die de gemeente is ingeslagen!

Plaatsing van zonnepanelen in Nieuwegein

Meestal heeft u geen vergunning nodig om zonnepanelen te laten plaatsen. Echter kan dit soms wel het geval zijn, als u in een monumentaal pand woont. Het is dus belangrijk dat u van tevoren controleert of uw dak wel geschikt is. Hiervoor kunt u kijken op de zonnekaart.

Mocht u meer informatie willen vinden over subsidies, dan biedt de gemeente veel informatie over de financiering rondom het verduurzamen van uw huis. Voor subsidie en andere zaken kunt u hier een kijkje nemen.

Ook EigenHuis EigenStroom plaatst zonnepanelen in Nieuwegein. Wij installeren op veilige en betrouwbare wijze betrouwbare en efficiënte panelen op uw dak. Daarnaast maken wij gebruik van de nieuwste technieken waardoor efficiëntie verhoogd wordt en het bruikbare dakoppervlakte optimaal benut wordt.

Verduurzaming door o.a. zonnepanelen

In Nieuwegein loopt op dit moment het project ‘Zonnevelden’. De ambitie is om minimaal 14 ha aan zonneveld te realiseren tot 2030. Dit wordt gedaan terwijl er ook rekening gehouden wordt met de natuur en het groen in de gemeente, om zo een optimale balans te vinden tussen infrastructuur en de publieke omgeving.

Daarnaast wil Nieuwegein in 2040 volledig klimaatneutraal zijn. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om zo veel mogelijk zonne-energie op te wekken in de gemeente. Het doel is om in 2040 volledig in de eigen energiebehoefte te voorzien.

Verder lezen kan op de pagina van de gemeente Nieuwegein.

Meer weten over zonnepanelen in Nieuwegein?

Voor meer informatie over groene stroom en de verduurzaming van uw huis kunt u hier meer lezen. Hier leest u o.a. meer over hoe u optimaal kosten bespaart.

Door verduurzaming is te zien dat veel daken zonnepanelen krijgen
Geplaatst in: Zonnepanelen